lauantai 13. syyskuuta 2014

Pieni punajuurikakku



















Simppeli ohje löytyi Create n plate -blogista. Aika upea väri, vai mitä? Laitoin tähän aika ison punajuuren, ja väristä tuli tummempi kuin alkuperäisen ohjeen kuvissa. Lisäsin omaan versiooni suolaa ja vähän öljyä, sekä vettä pohjaseokseen helpottaakseni sen blendautumista ja levittämistä. Ohjeesta tuli juuri sopiva määrä pohjaa sekä täytettä halkaisijaltaan 18-senttiseen irtopohjavuokaan.

Huom! Joillekin raa'an punajuuren syöminen voi aiheuttaa ruokamyrkytyksen kaltaisia oireita, itselleni näin ei ole koskaan käynyt. Voit halutessasi kypsentää punajuuren keittämällä ja käyttää sen sen jälkeen kakkuun. Punajuuren tilalla voi myös aivan hyvin käyttää vaikkapa vadelmia.


Pohja:

2,5 dl taateleita (liotettuna)
1,2 dl manteleita (liotettuna)
ripaus ruususuolaa
1 rkl öljyä (esim. kookos tai macadamia)
1 rkl vettä

Täyte:

5 dl cashewpähkinöitä (vähintään 2 h liotus)
1 punajuuri (raakana tai keitettynä, voi aiheuttaa raakana joillekin vatsavaivoja)
2-3 rkl hunajaa
2 rkl sitruunan mehua
1 rkl neitsytkookosöljyä
2 rkl vettä
ripaus ruususuolaa


Blendaa pohjan ainekset tasaiseksi massaksi ja levitä irtopohjavuoan pohjalle. Sama juttu täytteen kanssa, ja levitä pohjan päälle. Laita jähmettymään pakkaseen, vähintään muutamaksi tunniksi. Koristele pähkinöillä, siemenillä, kaakaonibseillä tms.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti